:: Khairul Hafiz Photoblog ::

Just another WordPress.com site

Archive for the ‘Event’ Category

SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN KE 53

with 6 comments

Bismillahirramanirrahim… hari ini semestinya ramai yang  sudah mula bekerja setelah bercuti panjang. Semestinya mood bekerja belum hadir kerana mood raya masih menebal kan…hehehe.  Entry kali ni aku nak share gambar sempena sambutan hari kemerdekaan tanah air ke 53. Sambutan ini diadakan di Stadium Putra, Bukit Jalil. Ni antara serba sedikit gambar yang sempat di ‘snap’ pada hari kejadian.

Bila bercakap pasal merdeka ni, masing-masing ada tanggapan@pendapat sendiri tentang perkara tersebut. Ada pendapat positif & ada pendapat negatif. Aku taknak ulas apa-apa tentang maksud tersebut. Cumanya, sekadar ingin bertanya kepada diri sendiri & rakan-rakan semua. Cuba kita fikir, adakah kita sekarang ni benar-benar merdeka?..Jawapan hanya pada anda.. 🙂

nota kaki : sape² yang buat openhouse tu bagitau la wei…. :)

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://khaihafiz.wordpress.com
http://cotscreative.wordpress.com

 

Advertisements

Written by :: cot ::

September 20, 2010 at 3:52 pm

Posted in Event

SELAMAT HARI MERDEKA

with 2 comments

Bismillahirramanirrahim…rupanya dah 53 tahun kita merdeka. Tahun ini sekali lagi kita kan menyambut merdeka. Tapi memandang merdeka kali ni jatuh pada bulan ramadhan, maka sambutan pun tak kan diadakan di Dataran Merdeka. Hanya diadakan di Stadium Bukit Jalil.

Bila sebut merdeka, masing-masing dengan semangat melaungkan perkataan keramat itu. Tapi adakah kita sebenarnya faham apa itu merdeka & adakah kita benar-benar merdeka. SEBAB sebelum Inggeris meninggalkan Tanah Melayu, mereka ada mengatakan bahawa Tanah Melayu tetap takkan merdeka. Kesannya, lihatnya negara kita pada hari ini. Bukan pada sudut ekonomi, politik, agama…tapi pada BUDAYAnya…sekian 🙂

 

notakaki : terawih tinggal bebrapa malam je lagi..manfaatkan sepenuhnya k 🙂

 

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://khaihafiz.wordpress.com
http://cotscreative.wordpress.com

Written by :: cot ::

August 30, 2010 at 1:06 pm

Posted in Event

MALAM TUNAS BUDAYA UPM 2010

with 2 comments

Bismillahirramanirrahim… macam mana dengan puasa anda…adakah dipenuhi dengan amalan-amalan tambahan atau sekadar berpuasa sahaja.. 🙂 Baiklah, kali ini aku nak share gambar Malam Tunas Budaya UPM 2010. Sebenarnya event ni dah lama, dalam awal bulan julai lepas. Tapi disebabkan kekangan masa, baru sekarang sempat nak update…haha…Layan gambar dulu k…

 

Ramai kawan-kawan yang tanya aku pasal kamera apa yang ok dan macam mana nak terer guna kamera. Nanti aku share pada entry akan datang ye walaupun aku tak tahu sangat teknikal kamera.haha. Tapi nanti aku share lah serba sedikit yang aku boleh bantu 🙂

 

Ramadhan dah menghampiri fasa terakhir. Marilah sama-sama kita perbanyakkan ibadat serta memanfaatkan kehadiran bulan mulia ini yang hanya muncul setahun sekali. Moga kita mendapat hidayah dari-NYA…Wassalam…

 

notakaki : raye tahun ni baju korang kaler ape…yg pompuan pulak brp pasang??? oh ye..jgn lupe bayar zakat 😉

Khairul Hafiz Mohammad a.k.a Cot
Photographer
Email : khaihafiz@gmail.com
Tel : 012 9486247
Blog : https://khaihafiz.wordpress.com
http://cotscreative.wordpress.com

 

 

 

 

Written by :: cot ::

August 26, 2010 at 10:29 am

Posted in Event